Over Nien en Sjoerd

logoluisterlied

Bewaren

Nien Besselink en Sjoerd Brouwer hebben elkaar in 2009 ontmoet toen beiden meewerkten aan het programma Natuurlijk Nederlands. Sindsdien zijn zij blijven samenwerken en hebben  veel optredens gedaan. Inmiddels hebben zij zes liedprogramma's gemaakt: Zing dan en Zin om te zingen, benefietprogramma's ten bate van het Huis van de Opgaande Zon, een opvanghuis en onderwijscentrum voor kansarme kinderen in Pondicherry, India (zie www.befriend.nl), De Tiende van Nien, Lef, Doen moet je doen! en Doe wat je het liefste doet. En in juni gaat hun nieuwe liedprogramma in première: Ik wil wonen in een lied.

dsc04584

Bewaren

dsc04582

Bewaren

dsc04581

Bewaren

Nien Besselink

Ik zing al van jongs af aan. Toen ik 19 jaar was, ben ik in het kerkkoor gaan zingen, waar ik twintig jaar heb gezongen. Daarna heb ik enkele jaren bij een vrouwenkoor gezongen. In 1991 ben ik begonnen met solozang. Ik heb veel zanglessen en workshops gevolgd, onder andere bij Jan Kortie, Mathilde Santing, Alexandra van Marken, Nicoline Snaas, Andrea van Beek en Kees van Zantwijk, Janet de Langen en bij Buitenkunst.

In eerste instantie zong ik Engelstalig. Dit resulteerde in 2003 in de cd A Dream Come True.
Daarna heb ik me gespecialiseerd in het Nederlandstalig luisterlied en vooral het komische cabaretlied. Voordat ik Sjoerd kende, heb ik drie solo-programma’s gemaakt. Ik heb vijftien jaar lang regelmatig gezongen bij het voormalig open zangpodium van Cantina Vocaal en zing nu regelmatig bij het VocalistenPodium Amsterdam. (Zie  https://www.facebook.com/groups/Vocalistenp.a/).

Ik maak gebruik van alle mogelijkheden om het repertoire tot z'n recht te laten komen, door het gebruik van plat Amsterdams, stemmetjes en door kleine verkledingen. Door mijn expressiviteit ben in staat om de spitsvondige teksten en humor van o.a. Annie M.G. Schmidt volledig tot hun recht te laten komen, maar kan ook de serieuze liedjes met zeer veel inleving zingen.

Naast mijn zang ben ik werkzaam als zelfstandige zorgverlener. Zie www.zangenzorg.nl.

Sjoerd Brouwer

Vanaf mijn achtste had ik ruim tien jaar pianoles van Bep van Merwijk. Daarna ben ik altijd blijven spelen en begon ik koren en zangers te begeleiden. Op dit moment ben ik de vaste pianist van Benno Berlin (Duitstalig), José van Waveren (Frans repertoire), Babette Verhoef (Franstalig en jazz) en vele anderen.
Als koorrepetitor ben ik verbonden aan het Klein Operakoor in Utrecht, het Schinkelkoor en het Amsterdams Gouwe Ouwe Koor, beide in Amsterdam. Al ruim tien jaar ben ik muzikaal leider van Zanggroep Puur!
Voor diverse zangers en koren arrangeer en componeer ik muziek en vertaal ik songteksten naar het Nederlands. In Amsterdam begeleid ik met enige regelmaat het Vocalistenpodium in Salon Jeltje.