Over Nien en Sjoerd

logoluisterlied

Bewaren

Nien Besselink en Sjoerd Brouwer hebben elkaar in 2009 ontmoet toen beiden meewerkten aan het programma Natuurlijk Nederlands. Sindsdien zijn zij blijven samenwerken en hebben  veel optredens gedaan. Inmiddels hebben zij vijf liedprogramma's gemaakt: Zing dan en Zin om te zingen, benefietprogramma's ten bate van het Huis van de Opgaande Zon, een opvanghuis en onderwijscentrum voor kansarme kinderen in Pondicherry, India (zie www.befriend.nl), De Tiende van Nien, Lef en Doen moet je doen!

dsc04584

Bewaren

dsc04582

Bewaren

dsc04581

Bewaren

Nien Besselink

Ik zing al van jongs af aan. Toen ik 19 jaar was, ben ik in het kerkkoor gaan zingen, waar ik twintig jaar heb gezongen. Daarna heb ik enkele jaren bij een vrouwenkoor gezongen. In 1991 ben ik begonnen met solozang. Ik heb veel zanglessen en workshops gevolgd, onder andere bij Jan Kortie, Mathilde Santing, Alexandra van Marken, Nicoline Snaas, Andrea van Beek en Kees van Zantwijk, Janet de Langen en bij Buitenkunst.

In eerste instantie zong ik Engelstalig. Dit resulteerde in 2003 in de cd A Dream Come True.
Daarna heb ik me gespecialiseerd in het Nederlandstalig luisterlied en vooral het komische cabaretlied. Voordat ik Sjoerd kende, heb ik drie solo-programma’s gemaakt. Ik ben regelmatig te horen bij het open zangpodium van Cantina Vocaal, (zie https://www.cantinavocaal.nl/ ) en bij het VocalistenPodium Amsterdam.(zie https://www.facebook.com/groups/Vocalistenp.a/).

Ik maak gebruik van alle mogelijkheden om het repertoire tot z'n recht te laten komen, door het gebruik van plat Amsterdams, stemmetjes en door kleine verkledingen. Door mijn expressiviteit ben in staat om de spitsvondige teksten en humor van o.a. Annie M.G. Schmidt volledig tot hun recht te laten komen, maar kan ook de serieuze liedjes met zeer veel inleving zingen.

Mijn zang gebruik ik ook in mijn werk als zorgverlener. Zie www.zangenzorg.nl.

Sjoerd Brouwer

Ik heb van mijn achtste tot mijn achttiende jaar pianoles gehad en daarna ben ik altijd intensief blijven spelen. Op dit moment ben ik vaste begeleider van individuele zangers en koren. Als pianist/repetitor ben ik onder meer verbonden aan een operettekoor, een musicalvereniging en een Nederlandstalig koor.
Verder ben ik regelmatig achter de vleugel te vinden bij Cantina Vocaal, het VocalistenPodium Amsterdam en ben ik vaste begeleider van Zanggroep Puur.